Tech
Now Reading
FACEBOOK acuza angajatii Guvernului Republicii Moldova! Reactia CEC va urma….
13480 327
Bright Idea

FACEBOOK acuza angajatii Guvernului Republicii Moldova! Reactia CEC va urma….

by Dmitry TsepilovanFebruary 14, 2019

La începutul acestei săptămâni, am eliminat 168 de conturi Facebook, 28 de pagini și opt conturi Instagram angajate într-un comportament neadecvat coordonat care vizează persoanele din Moldova. Această activitate a apărut în Moldova și a folosit o combinație de conturi false și unele conturi autentice pentru a induce în eroare populația Republicii Moldova. Având în vedere viitoarele alegeri din Moldova, am vrut să lămurim oamenii despre acțiunile pe care le-am luat și despre faptele pe care le cunoaștem astăzi.

Administratorii de pagini și deținătorii de conturi au postat de obicei despre știrile și problemele politice locale, cum ar fi educația în limba rusă sau limba engleză și unirea cu România. Ei au împărtășit, de asemenea, fotografii manipulante, narațiuni divizate și satiră și au făcut o pagină organizațională de verificare a faptului local care a chemat alte pagini pentru a răspândi știri false. Deși oamenii din spatele acestei activități au încercat să-și ascundă identitatea, analiza noastră manuală a constatat că o parte din această activitate a fost legată de angajații guvernului moldovean.

  • Prezența pe Facebook și Instagram: 168 conturi Facebook, 28 de pagini și 8 conturi pe Instagram.
  • Următorii: Aproximativ 54.000 de conturi au urmat cel puțin una dintre aceste Pagini și aproximativ 1300 de conturi au urmat cel puțin unul dintre aceste conturi Instagram.
  • Publicitate: Mai puțin de 20.000 de dolari cheltuiți pentru anunțurile de pe Facebook și Instagram plătite în dolari SUA, EURO și Lei Românești. Nu am finalizat examinarea conținutului organic provenit din aceste conturi.

Am identificat aceste conturi prin ancheta noastră internă privind comportamentul neautentic coordonat în Moldova. Ancheta noastră a beneficiat de un sfat partajat de o organizație locală a societății civile.

Lucrăm în mod constant pentru a detecta și a opri acest tip de activitate, deoarece nu vrem ca serviciile noastre să fie folosite pentru a manipula oamenii. După cum se întâmplă întotdeauna cu aceste retrageri, eliminăm aceste Pagini, grupuri și conturi pe baza comportamentului lor, nu a conținutului pe care îl postați. În acest caz, oamenii din spatele acestei activități s-au coordonat unul cu celălalt și au folosit conturi false pentru a se declara greșit și aceasta a fost baza acțiunii noastre.

Pentru a ne asigura că rămânem în fruntea eradicării abuzurilor, vom investi masiv în tehnologie mai avansată, angajarea mai multor oameni precum și relații mai apropiate cu autoritățile de aplicare a legii, experți în securitate și alte companii din domeniul TIC.

A relatat Nathaniel Gleicher, Head of Cybersecurity Policy de la Facebook.

Mai jos este un exemplu de conținut postat de unele dintre aceste Pagini:

Moldoveni din Afganistan – ostaticii electorali ai non-presedintelui Dodon 😦 #VIDEO

Abonați-vă la canalul “Engine.MD” în Telegram pentru a primi știri și materiale exclusive din domeniul TIC si nu numai…

What's your reaction?
Love It
50%
Interested
0%
Meh...
50%
What?
0%
Hate It
0%
Sad
0%
About The Author
Dmitry Tsepilovan
I've always had the ability to see the bigger picture and work towards a greater goal.