Tech
Now Reading
Echipele de trolli din Republica Moldova, șterse de pe Facebook
11460 279
Bright Idea

Echipele de trolli din Republica Moldova, șterse de pe Facebook

by Dmitry TsepilovanFebruary 12, 2019

Autorii aplicației TROLLESS au reușit să șteargă de pe rețeaua de socializare Facebook majoritatea profilurilor și paginilor false din Republica Moldova.

„Stimați prieteni, astăzi este o zi istorică, ziua în care am reușit să le dăm o lovitură dură trollilor și celor care stau în spatele lor. Astăzi rețeaua Facebook a șters majoritatea profilurilor raportate către aplicația TROLLESS. Am fost auziți și suntem nespuși de bucuroși să împărtășim această bucurie cu cei care ne-au fost alături și ne-au ajutat în această luptă”, anunță autorii aplicației.

Acum 6 luni, aplicația TROLLESS, câștigătoare a ediției din 2016 a Hackathonului de media „Puterea a cincea”, organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent, a fost dezvoltată pe o nouă platfomă – trolless.com – care își propune să întocmească profilul fiecărui trol depistat cu ajutorul aplicației.

TROLLES permite identificarea și izolarea surselor care au ca scop să manipuleze și să dezinformeze. Pe noua platformă trolless.com utilizatorii vor putea afla informații concrete despre profilele identificate ca troli: de la cine au furat identitatea, ce postări și comentarii au făcut pe internet, unde au dat like etc.

Sursa cotidianul.md

What's your reaction?
Love It
100%
Interested
0%
Meh...
0%
What?
0%
Hate It
0%
Sad
0%
About The Author
Dmitry Tsepilovan
I've always had the ability to see the bigger picture and work towards a greater goal.